Ocena higieniczna materiałów i wyrobów użytych do kontaktu z wodą
Opis
Jakość wody do picia zależy od wielu czynników i procesów, które muszą być kontrolowane na równi z samą wodą. W największym stopniu jakość wody zależy od jej pochodzenia. Aby poprawić jakość wód i uczynić je zdatnymi do picia, należy poddać je różnorodnym procesom uzdatniania. W trakcie tych procesów woda może ulec wtórnie zanieczyszczeniu w stopniu niebezpiecznym dla zdrowia. Ponadto w czasie przechowywania i przesyłania do odbiorców również mogą zachodzić różnorodne zjawiska, pogarszające jakość wody do picia.
Wszystkie artykuły sprzedawane w sklepie Wydawnictwa Seidel-Przywecki dostępne są w formie plików PDF, do odczytania których wymagany jest darmowy program Acrobat Reader.
Artykuły w formie elektronicznej to wygoda, oszczędność i ochrona środowiska.
Po dokonaniu opłaty otrzymasz wiadomość z linkiem do pobrania pliku PDF. Zalecamy zarejestrowanie się w sklepie, wówczas wszystkie zakupione pliki będą stale dostępne w zakładce "Twoje zamówienia".
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © Wydawnictwo Seidel-Przywecki Sp. z o.o.
Artykuł jest chroniony prawami autorskimi. Kopiowanie, wypożyczanie i publiczne odtwarzanie jest zabronione.
Dane techniczne
autor | Agnieszka Kamińska |
źródło | Technologia Wody nr 4/2010 |
format pliku | |
wielkość pliku | 0,30 MB |
ilość stron | 4 |