
Ocena higieniczna wyrobów kontaktujących się z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
W celu ochrony zdrowia ludzi poprzez jakość spożywanej wody, Zakład Higieny Środowiska Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH (ZHŚ NIZP-PZH) prowadzi badania wyrobów pozostających w bezpośrednim kontakcie z wodą, która ma służyć do celów spożywczych i na potrzeby gospodarcze. Ocena odbywa się zgodnie z wymaganiami Dyrektywy Rady 98/83/WE z dnia 3 listopada 1998 r. [1] oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia Dz.U. Nr 61, poz. 417 z dnia 29 marca 2007 r. [2]. Państwa członkowskie poprzez Dyrektywę zostały zobowiązane do stworzenia takich zasad regulujących stosowanie materiałów i substancji używanych do przygotowania i dystrybucji wody, które pozwolą uniknąć jakiegokolwiek, możliwego, szkodliwego wpływu na zdrowie ludzkie.
Wszystkie artykuły sprzedawane w sklepie Wydawnictwa Seidel-Przywecki dostępne są w formie plików PDF, do odczytania których wymagany jest darmowy program Acrobat Reader.
Artykuły w formie elektronicznej to wygoda, oszczędność i ochrona środowiska.
Po dokonaniu opłaty otrzymasz wiadomość z linkiem do pobrania pliku PDF. Zalecamy zarejestrowanie się w sklepie, wówczas wszystkie zakupione pliki będą stale dostępne w zakładce "Twoje zamówienia".
Wszelkie prawa zastrzeżone. Copyright © Wydawnictwo Seidel-Przywecki Sp. z o.o.
Artykuł jest chroniony prawami autorskimi. Kopiowanie, wypożyczanie i publiczne odtwarzanie jest zabronione.
Dane techniczne
autor | Agnieszka Stankiewicz, Jakub Bratkowski, Dorota Maziarka, Małgorzata Jamsheer‑Bratkowska, Krzysztof Skotak, Elżbieta Kaniowska, Grzegorz Kaczmarczyk (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - PZH) |
źródło | Technologia Wody 5/2014 |
format pliku | |
wielkość pliku | 0,35 MB |
ilość stron | 5 |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

